Roadtrip door de Verenigde Staten

Acht keer heb ik een roadtrip door de Verenigde Staten gemaakt en nog krijg ik er geen genoeg van. Het land heeft zoveel mooie plekken om te bezoeken! De meeste toeristen gaan voornamelijk naar de bekendste parken zoals Yellowstone, Glacier, Yosemite en Sequoia National Park maar daaromheen zijn er nog zo ontzettend veel andere plekken die veel minder bekend zijn maar niet onderdoen aan die bekende bezienswaardigheden. Dat is ook gelijk mijn eerste tip. Scheur niet van de ene bekende plek naar de volgende zonder dat je ook de moeite neemt om tussendoor te stoppen. Er zijn genoeg rustige wegen waar je hier en daar parkeerplekken tegenkomt en waar je een mooie wandelroute kunt lopen. Het is veel toffer om de natuur te kunnen zien dan de ruggen van honderden Japanners en Chinezen.

 

 

Ik ben in redelijk wat staten geweest maar toch heb ik de helft nog niet gezien. Het land is groot en de natuur ontzettend divers. Niet heel gek dat ik dus meerdere keren een roadtrip heb gemaakt en nog steeds de helft niet gezien heb. Al moet ik wel bekennen dat ik sommige plekken, parken en staten meerdere keren heb gezien. Voor de meeste roadtrips heb ik 3 tot 4 weken genomen en dat raad ik ook zeker aan. Als je maar twee weken wilt gaan rondtrekken heb je echt te weinig tijd. Je kunt natuurlijk alsnog een hoop zien maar erg rustig rondreizen word het dan ook niet. In Nederland ben je met een auto binnen een paar minuten weer in een volgend dorp of de volgende stad maar dat heb je in de Verenigde Staten vaak niet. Soms kan je uren rijden zonder iemand tegen te komen. Dat verschilt natuurlijk wel een beetje per staat want in de ene wonen veel meer mensen dan in de andere. Maar echt waar, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, neem de tijd voor alles!

Glacier National Park

Nationale Parken

De Verenigde Staten heeft een hele waslijst aan Nationale Parken en een aantal daarvan zul je vast bezoeken als je een roadtrip gaat maken. In het westen kan je bijvoorbeeld naar Sequoia National Park, Mount Rainier, de Redwoods of Yosemite gaan. Iets meer naar het midden heb je Rocky Mountain, Glacier en Yellowstone National Park. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik raad zelf aan om een vliegveld uit te kiezen die een beetje in de buurt ligt van wat je wilt gaan bezoeken, daar een auto of een camper te huren en dan drie of vier weken gaat rondtrekken. Een one way is overigens ook vaak mogelijk. Dan haal je de auto of camper in de ene stad op en lever je hem daarna in een andere stad in. Let wel op dat de prijzen voor een vliegticket per stad heel erg kunnen verschillen en je voor sommige steden ook moet overstappen (denk bijvoorbeeld aan Denver). Las Vegas is bijvoorbeeld vaak wat goedkoper terwijl Seattle weer heel duur is. De prijzen per stad verschillen jaarlijks sowieso heel erg dus onderzoek dit op tijd zodat je weet wat je mogelijkheden zijn.

Devil's Thumb, Yellowstone National Park

Een andere mogelijkheid is om eerst naar Canada te vliegen, bijvoorbeeld Vancouver of Calgary, en vanuit daar een roadtrip te maken door zowel Canada als de Verenigde Staten. Een leuke route die ik zeker aan kan raden is door in Calgary (Canada) te beginnen dan de meren bij Banff te bekijken, door te gaan naar het zuiden via de Kananaskis Highway. Dan kom je uit bij Waterton Lakes National Park en via daar kan je doorgaan naar Glacier National Park, Yellowstone en de Badlands. En dan is het ook nog leuk om Devils Tower, Mount Rushmore en Crazy Horse Memorial mee te pakken. Op die manier kan je 3 staten in de Verenigde Staten bekijken en één provincie van Canada.

Crazy Horse Memorial

Annual Pass

Mocht je tijdens je roadtrip van plan zijn meerdere nationale parken te bezoeken dan is het aan te raden om van te voren een Annual Pass aan te schaffen. Deze kost eenmalig $80,- en dan kan je een heel hoop parken in en hoef je niet elke keer veel geld te betalen. Het is namelijk nogal duur om elke keer los te betalen voor elk park. Deze pas is 12 maanden geldig vanaf het moment dat je hem aanschaft.

 

annual_pass

 

De pas is per voertuig geldig dus je hoeft niet voor elk persoon die mee is een pas aan te schaffen. Als je weer terug bent van je vakantie kan je de pas overigens doorgeven aan een tweede persoon die de pas ook nog kan gebruiken. Vaak staan deze passen ook op Marktplaats waar je ze tegen een leuke prijs kunt kopen.

Recent Posts

Leave a Comment