Tips & tricks – USA

Het is altijd handig om wat tips & tricks te weten voordat je op vakantie gaat, ongeacht waar je reis naartoe gaat. Daarom bij deze op een aantal tips die jou reis naar de Verenigde Staten misschien wat makkelijker kan maken.

Rand McNally

Tegenwoordig heeft iedereen een navigatiesysteem of een telefoon waarmee je de weg kunt vinden. Groot gelijk natuurlijk want dat maakt het een stuk makkelijker. Zeker als je in een drukke onbekende stad aan het rijden bent is het fijn als iemand je gewoon veilig door de drukte heen kan leiden. Toch is het handig (en leuk!) om de Rand McNally aan te schaffen als je in de Verenigde Staten bent.

 

rand_mcnally

 

In deze roadmap zit een totale kaart van de Verenigde Staten en daarnaast zijn alle staten los te bekijken. Het is heel erg gedetailleerd en ook campings zijn hierop te vinden. Je gaat deze kaart waarschijnlijk niet constant bekijken als je aan het rijden bent maar het is erg handig om hierin je route uit te stippelen en te kijken wat er allemaal in de buurt is. Verder is het natuurlijk gewoon heel leuk om toekomstige reizen alvast uit te stippelen!

De Rand McNally is gewoon bij de Walmart te koop voor ongeveer $17,-

Camper huren

Een voor de hand liggende manier om door de Verenigde Staten te reizen is door een auto te huren. Groot gelijk, haal de auto op, koop een tent en gaan! Maar mocht je nou iets meer kunnen uitgeven aan zo’n vakantie dan is het ook heel leuk om een camper te huren. Zeker als je met wat meer mensen gaat is het heel handig.

 

camper

 

Je hebt dan namelijk een koelkast (hoef je niet moeilijk te doen met een koelbox), keuken, toilet, douche en genoeg slaapplekken. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel slaapplekken je hebt aangezien dat per camper verschilt. Er zijn verschillende bedrijven waar je deze kunt huren zoals Cruise America. Dit bedrijf biedt een compacte, standaard en grote versie aan. Je hebt dan plek voor 3, 5 of 7 personen. Je moet even goed op de website van het verhuurbedrijf kijken hoe duur het voor jou zal zijn om een camper te huren. Het kan namelijk ook erg verschillen per seizoen. Let op dat je niet alleen voor de huur betaalt maar ook voor de miles die je gaat rijden en je hebt nog de mogelijkheid om een kitchen kit en personal kit te nemen.

Voor een camper heb je geen speciaal rijbewijs nodig maar let wel op dat het even wennen kan zijn om hier mee te rijden. De kleinste camper bij Cruise America is 5,8 en de grootste 9,1 meter. Dus zeker in het begin moet je even wennen en in de steden zal het in het begin wel een uitdaging zijn om rond te rijden aangezien je de weg dan ook nog niet kent. Maar buiten de stad is het op de meeste plekken lekker rustig en kan je relaxed rijden.

Een aantal camper bedrijven in de Verenigde Staten waar je kunt huren zijn:

  • Cruise America
  • Go West RV Centre
  • El Monte RV
  • Apollo
  • Road Bear

Als je een camper huurt heb je ook de mogelijkheid om een Early Bird te gaan zodat je de camper eerder kan ophalen dan normaal. Zeker in de zomermaanden kan het enorm druk zijn bij het ophalen van de camper dus dan is het fijn als jij vast kan wegrijden terwijl andere mensen nog uren moeten wachten.

Op het moment dat je de camper gaat ophalen krijg je uitleg over hoe de camper werkt (denk aan het dumpen, het krijgen van warm water etc.). Je moet van te voren goed kijken of er dingen in de camper kapot zijn en dit aangeven bij het bedrijf zodat je aan het einde van je vakantie niet moet opdraaien voor dingen die jij niet kapot hebt gemaakt. En soms krijg je stoeltjes (van die inklap dingen) maar controleer voordat je weg rijdt of ze wel heel zijn want vaak is dat niet het geval.

Campings

Een camping vinden in de Verenigde Staten is niet echt een probleem aangezien er echt ontzettend veel zijn. Er zijn echter wel een hoop verschillen tussen campings. Zo heb je heel veel natuur campings (deze zou ik sowieso opzoeken als ik jou was) waar je prachtig kunt staan. Je betaalt hier meestal maar een klein bedrag voor of helemaal niks. Je hebt hier alleen vaak geen faciliteiten, hoogstens wat toiletten. Maar daarnaast heb je ook de KOA campings.

koa-logo

 

Hier betaal je wel wat meer voor maar dan heb je ook gelijk een heel hoop faciliteiten zoals douches, toiletten, wasruimtes en vaak ook een zwembad. Dus het is maar net wat je zelf wilt. Je kunt ook gewoon een beetje afwisselen. Bij KOA campings heb je namelijk ook de mogelijkheid om elektriciteit, water of een dump functie te nemen. Of je neemt een full hookup zodat je alles in één hebt.

Mocht je in Wyoming rondrijden en in de buurt zijn van Greybull dan is het leuk om daar op de KOA camping te gaan staan. Deze wordt namelijk beheerd door 2 Nederlanders Cor en Maria Bijvank.

Let trouwens op dat veel campings, zeker de natuurcampings, vaak schuine staanplaatsen hebben en dat je er dus goed voor moet zorgen dat je camper recht staat. Anders gaan je koelkast en vriezer dit niet leuk vinden. Deze vallen dan namelijk uit en dan is het gedaan met al je lekkere ijs of wat je ook in je vriezer hebt liggen.

 

dsc_2319

 

Mocht je overigens naar bekende parken gaan en daar willen kamperen zorg dan dat je van te voren even belt om te reserveren want anders kan je een campingplek meestal wel vergeten. Dus ga je in het hoogseizoen en wil je perse op een bepaalde camping staan neem dan niet het risico.

Frybread

Mocht je ergens door indianengebied rijden neem dan even de moeite om ergens frybread te eten. Dit is ontzettend lekker (helaas niet heel erg gezond haha) en moet je echt even proberen!

frybread

 

Verder is het gewoon interessant om rond te kijken als je ergens op indianengebied bent zodat je wat meer te weten komt over de native americans en hun geschiedenis.

Annual Pass

In een eerder artikel heb ik het er al over gehad maar het is zeker aan te raden om een annual pass aan te schaffen zodat je veel verschillende parken in kunt zonder steeds los te moeten betalen. Dit kan je een hoop geld schelen als je een lange roadtrip maakt en daarbij veel parken gaat bezoeken.

 

annual_pass

 

De pas is online te bestellen maar je kunt ook even op Marktplaats zoeken want de pas kan door 2 verschillende personen gebruikt worden. Per voertuig heb je één pas nodig en als je dan klaar bent met je vakantie kan je de pas doorgeven of doorverkopen.

Voor een nieuwe pas betaal je $80,- en deze is een jaar geldig vanaf het moment dat je hem aanschaft.

Supermarkten

Een van de bekendste supermarktketens in de Verenigde Staten is toch wel de Walmart. Er zijn alleen al meer dan 3000 super centers in heel het land. Buiten dat het handig is om hier boodschappen te doen (ze hebben hier echt alles wat je nodig hebt!) is het ook een hele ervaring op zichzelf. Niet te vergelijken met de Albert Heijn en eigenlijk meer een attractie voor ons Nederlanders dan een normale supermarkt.

 

walmart-supercentre-canada_129858013133613481

 

Let wel goed op dat je niet in elke keten verse groenten en fruit kan kopen. Het mag dan een grote supermarkt zijn maar om een of andere rare reden is dit niet in elke winkel te koop. Mocht je overigens geen camping kunnen vinden of zijn alle campings in de omgeving vol dan mag je ’s nachts op de parkeerplaats van de Walmart staan. Dit is echter niet aan te raden want de normale campings zijn een stuk mooier!

Recent Posts

Leave a Comment