Vier jaar was ik toen ik mijn eerste grote reis maakte naar de Verenigde Staten. Samen met mijn ouders en zusje. Heel veel kan ik me daar niet van herinneren maar 6 jaar later gingen we weer en dit keer kon ik bewust genieten van de schoonheid van dit land. Wat een geweldige natuur en leuke mensen. Eén groot avontuur!

Mijn ouders hebben mij “besmet” met het Noord-Amerika virus zoals ik dat altijd tegen mensen zeg. Sinds de eerste reis ben ik nog 7 keer in de Verenigde Staten geweest en vanaf de derde reis hebben we Canada er ook altijd bij gepakt. Mijn lijst van bezochte landen is (nog) niet zo lang maar ik heb een hoop gezien, dankzij mijn ouders. Wij gingen vroeger nooit 3 weken op een camping in Frankrijk staan zoals veel mensen dat doen. In plaats daarvan hebben we een groot deel van de Verenigde Staten en Canada ontdekt en daar ben ik ze absoluut dankbaar voor.

Ik heb het altijd geweldig gevonden om nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen en sinds een aantal jaren dit vast te leggen d.m.v. fotografie. In het dagelijkse leven werk ik als een Lighting & Shading Artist bij een animatie studio (Colorbleed) waar ik lekker creatief bezig kan zijn. Het is heel leuk en divers werk waarbij ik met kleuren, texturen en beweging werk. Maar wel achter een computer en dus ook op één plek. Daarom vind ik het fijn om naast mijn werk elk vrij moment te pakken en te gaan reizen. Mijn bucketlist is lang en wordt nog steeds dagelijks aangevuld maar langzaamaan leer ik meer van de wereld kennen!

Tashina van Zwam
27 jaar
Uit Hilversum